У компанії PayPal планують звільнити приблизно 2000 робітників, що становить біля 7% штату. Про плани щодо скорочення міжнародна електронна платіжна система оголосила 31 січня.Президент та гендиректор PayPal Ден Шульман заявив, що скорочення слід чекати  протягом наступних кількох тижнів.

Він уточнив, що деякі підрозділи компанії постраждають більше за інші. При цьому Шульман пообіцяв, що компанія ставитиметься до звільнених працівників «з особливою повагою та співчуттям, забезпечуватиме їх щедрими пакетами», консультуватиме та «підтримуватиме їх у зміні роботи».

Жодних нових причин, щодо скорочення персоналу Шульман не озвучив. У звільненні, як і у випадках з Microsoft, Google, тощо винне «складне макроекономічне середовище». Він  поскаржився, що,  не зважаючи на правильно визначену структуру витрат та зосередження ресурсів на «основних стратегічних пріоритетах», компанії потрібно ще багато зробити.

Слід відзначити, що PayPal перевершила очікування більшості фінансових аналітиків. В її останньому звіті  фігурують дані, що дохід та прибуток за рік збільшилися на 11% та 7% відповідно.

Нагадаємо, у компанії Spotify скорочують частину співробітників. лідери технологічної галузі змушені вдаватися до масових скорочень через масштабну рецесію і зниження доходів від реклами. Нагадуємо, Twitter вже позбувся майже двох третин співробітників.Компанія Amazon скорочує понад 18 000 працівників. Материнська компанія Google, корпорація Alphabet, заявила що ліквідує близько 12 000 робочих місць.

Коменти