Вчені за допомогою нейромережі дослідили 1300 рукописів невідомих авторів, що зберігаються у Національній бібліотеці Іспанії. Серед них був рукопис п’єси «Француженка Лаура», автором якої штучний інтелект визнав Лопе де Вега.

У бібліотеці повідомляють, що п’єса створена в 1635 році, за декілька років до смерті Лопе де Вега. Цей рукопис є копією оригінальної п’єси.

До групи дослідників увійшли науковці з університетів Відня та Вальядоліду. Під час дослідження було використано нейромережу, яка до того була навчена з використанням  великого корпусу творів літератури. У контрольному архіві налічувалося 350 п’єс. Відзначається, що в п’єсі «Француженка Лаура» використані граматичні конструкції, що відповідають творам пізнього періоду авторства Лопе де Вега.

Головна героїня Лаура є дочкою герцога Бретані та дружиною графа Арнальдо. До неї залицяється спадкоємець французького престолу, однак вона його ігнорує. Натомість ревнивий чоловік хоче помститися й намагається її отруїти.

Твір готується до друку у видавництві Gredos. Мова тексту —  іспанська.

Раніше ми розповідали про презентацію нейромережі MusicLM від компанії Google, що генерує музичні композиції за запитом користувачів. Вона базується на медіатеках та аудіофайлах загальним хронометражем у 280 тисяч годин.

Коменти