Штучний інтелект Claude, продукт компанії Anthropic, впорався з іспитом з права та економіки. На деякі питання він відповів краще за багатьох людей-учасників іспиту. Про це виданню Business Insider  розповів професор економіки Алекс Табаррок з університету Джорджа Мейсона у Вірджинії.

Хоча рівень знань у ШІ, за словами екзаменаторів, був достатньо низьким, він отримав граничний прохідний бал. Claude відрізняється від чат-ботів-конкурентів тим, що не оперує такими поняттями, як «добре», «погане» й «заборонене» а користується набором доступних даних. Він висловлює особисту думку щодо будь-яких тем, однак припиняє спілкування, завваживши питання безглуздим або провокаційним. Дослідники відзначили спроможність Claude відстоювати особисту точку зору. В цьому він перевершує ChatGPT. Claude є штучною особистістю на відміну від інтелектуального інструменту ChatGPT.

Серед недоліків Табаррок вказав на те, що відповіді містять недостатньо «економічної аргументації» та у більшості є «точкою зору» штучного інтелекту.

Claude є розробкою дослідницької компанії Anthropic. В його створення інвестував засновник FTX Сем Бенкман-Фрід. Навесні 2022 року Anthropic, що вивчає питання безпеки штучного інтелекту, отримала від нього $580 мільйонів.

Нагадаємо, компанія Microsoft заявила про те, що  проведе багатомільярдні інвестиції у компанію OpenAI. Остання є розробницею штучного інтелекту ChatGPT.

Коменти