Проти творців нейромережі Stable Diffusion подали судовий позов. Фотобанк Getty Images звинувачує компанію Stability AI у викраденні 12 млн зображень. Про це повідомляє The Verge.

У позові розробника нейромережі Stable Diffusion, яка генерує зображення на запит користувачів, звинувачують у «нахабному порушенні прав інтелектуальної власності в неймовірних масштабах». Йдеться про те, що Stability AI, не маючи на це дозволу, зробила копії більш ніж 12 млн зображень з фотобанку. Їх використали для навчання штучного інтелекту.

Інформацію щодо подання скарги до Окружного суду США в штаті Делавер підтвердила журналістам видання віце-президент з комунікацій Getty Images Енн Фланаган. Також вона наголосила, що аналогічний позов надійшов до Високого суду Лондона.

Юристи, з якими спілкувалися журналісти The Verge, висловили думку, що швидкого вирішення справи не буде. Вони відзначили, що позов Getty Images є більш професійним та аргументованим за аналогічні позови від художників проти розробників нейромереж.

Нагадаємо, Getty Images, а також інші фотостоки ввели заборону на завантаження згенерованих штучним інтелектом зображень через можливі порушення авторських прав.

Коменти