Першим «яблучним» смартфоном, що не матиме роз’єму Lightning, може стати iPhone 15. Apple планує замінити його на USB-С. Водночас, будь-яким кабелем USB Type-C до iPhone 15 скористатися не вийде, пише MacRumors.

З’явилася інформація, що Apple вбудує в роз’єм USB-C чип, що аутентифікуватиме аксесуари. Завдяки ньому заряджати або підключати iPhone 15 до комп’ютера можливо буде лише за допомогою фірмових кабелів від Apple чи схвалених нею виробників, на кшталт Belkin.

Таким чином, за версією видання, компанія вимагатиме від користувачів iPhone придбання лише фірмових й сертифікованих аксесуарів. Встановлення чипу-аутентифікатора унеможливить використання контрафактних виробів.

Натомість журналісти скептично налаштовані щодо цієї інформації. Видання нагадує про існування вже декількох моделей iPad, що мають роз’єм USB-С без будь-яких обмежень.

Нагадаємо, компанія Apple збирається купувати чипи, які будуть виготовлені на заводі TSMC у Феніксі, штат Аризона. Саме їх використовуватимуть у майбутніх поколіннях iPhone, Mac та іншій продукції.

Коменти