Корпорація Microsoft готується до інтеграції свого нового штучного інтелекту Prometheus, аналога ChatGPT, до своїх основних програм: Word, PowerPoint і Outlook. Про це повідомило The Verge.

Посилаючись на отриману від інсайдерів інформацію, видання зазначає, що вже найближчими тижнями можна чекати масштабної презентації. Під час заходу компанія розповість про те, як планує інтегрувати технології мовного штучного інтелекту OpenAI та її моделі Prometheus до своїх програм. Використання нової моделі у веб-програмах Office стане можливим завдяки вбудованій бічні панелі Bing у браузері Microsoft Edge.

Також планується залучення штучного інтелекту до створення графіків до PowerPoint. Наразі пошукова система Bing вміє створювати таблиці та діаграми для основних даних. Тепер штучний інтелект навчать ​​перетворювати їх на візуальну графіку. Її  можна буде використовувати для презентацій.

Нагадаємо, компанія Microsoft заявила про те, що  проведе багатомільярдні інвестиції у компанію OpenAI. Остання є розробницею штучного інтелекту ChatGPT.

Коменти