Про те, що чат-боти інколи здатні впевнено видавати безглузді відповіді, попереджає старший віце-президент Google й голова пошукового підрозділу Прабхакар Рагхаван. В інтерв’ю німецькому виданню Welt am Sonntag він підкреслює, що такі чат-боти, як ChatGPT, можуть бути потенційно небезпечними для користувачів.

Йдеться про деякі надумані відповіді на питання, які штучний інтелект видає безапеляційно. Рагхаван прирівнює такі дії ШІ до того, що має назву «галюцинації». Він стверджує, що звести подібні прояви до мінімуму — задача розробників. Вони мають провести масштабну перевірку технології, щоб домогтися від чат-ботів максимально точних відповідей.

У свою чергу користувачі повинні бути пильними, посилаючись на отриману від ШІ інформацію та нести за неї відповідальність. Тільки так можливо зберегти довіру суспільства, підсумовує він.

Нагадаємо, суддя Хуан Мануель Паділья з Колумбії зізнався, що під час розгляду судової справи використовував штучний інтелект. Процес стосувався ухвалення рішення щодо страхування дитини з розладом аутичного спектру.

Коменти