Компанія Google заявила про свій намір посилити боротьбу з розповсюдженням дезінформації стосовно українських біженців у Німеччині.

Про це повідомляє Tagesschau.

Задля цього «дочка» компанії Google Jigsaw активізувала проведення освітньої кампанії в німецькомовному сегменті  інтернету. До того від фейків про українців намагалися очистити інтернет-простори Польщі, Чехії та Словаччині.

Мета компанії — розкрити людям очі на природу маніпулятивного контенту. Наголос робиться на тому, як задля маніпуляцій свідомістю людей використовується емоційний вплив. Користувачів вчать відрізняти інформаційні «вкиди», коли до українських біженців висуваються безпідставні претензії.

Зокрема, одне з освітніх відео від Google аналізує фейк про буцімто агресію українських біженців до німецьких жінок. Цей «вкид» активно розповсюджує російська пропаганда.

Кампанія має на меті дати відсіч подібному залякуванню від країни-агресора.

Нагадаємо, найбільш продаваними приладами американської корпорації Google за всю історію її існування стали  смартфони Pixel 6a, 7 і 7 Pro. Про це заявив генеральний директор  материнської компанії Alphabet Сундар Пічаї

Коменти