Чат-бот Microsoft Bing відмовив користувачу у запиті щодо написання супровідного листа для надсилання резюме на вакансію. Чат-бот заявив, що ця послуга буде «неетичною» і «несправедливою щодо інших претендентів». Про це повідомляє Business Insider.

Представники видання надіслали Bing запит на написання супровідного листа для претендента на вакансію менеджера соціальних мереж у бюро агенції у Сінгапурі. Але система відмовилася виконувати запит. Натомість вона надала посилання на ресурси з інформацією про те, як краще написати такий текст. Також чат-бот озвучив стандартні рекомендації щодо ретельного вивчення вимог майбутнього працедавця.

Цікаво, що на аналогічний запит нейромережа ChatGPT написала потрібний лист, який, за оцінками ейчарів, виявився доволі переконливим.

Нагадаємо, вчені за допомогою нейромережі дослідили 1300 рукописів невідомих авторів, що зберігаються у Національній бібліотеці Іспанії. Серед них був рукопис п’єси «Француженка Лаура», автором якої штучний інтелект визнав Лопе де Вега.

Коменти