Чутки щодо винаходу від корпорації Apple —  айфону з незвичайним форм-фактором — підтвердилися отриманням патенту. Управління патентами та товарними знаками США запатентувало виробництво компанією iPhone, що матиме екран-водоспад.

У анотації до патенту, вказується, що сенсорні датчики на iPhone знаходяться під склом вздовж передньої, нижньої та бічних поверхонь смартфону. Відтак, у запатентованому від Apple пристрої з’являється можливість вводу на кожному його сантиметрі. Практичність цього рішення обговорювати зарано. Залишається незрозумілим, як носити пристрій, що не матиме чохла. Адже одягти його на пристрій просто неможливо.

Щодо новизни винаходу, у патенті відзначається можливість використання сенсорних датчиків на задній панелі в ігрових застосунках без попереднього закриття екрану. Щодо бічних сенсорних датчиків вказується можливість їх використання задля керування камерою, повзунком гучності, яскравістю та контрастністю.

Слід відмітити, що отримання патенту не є гарантією стовідсоткового виконання заявлених технологій у виробництві.

Раніше ми повідомляли, що компанія Apple зайнята розробкою першого гнучкого складаного пристрою. Про це  розповів аналітик Мін-Чі Куо.

Коменти