Дотепер щодо компанії Apple не було інформації про масові скорочення, що пройшли у більшості світових IT-гігантів. Проте бренд такі не зміг уникнути масових звільнень, але проводить їх непублічно. Це сталося завдяки тому, що компанія методично позбувається позаштатних співробітників, повідомляє Apple Insider.

Справа в тому, що позаштатні працівники не є співробітниками Apple. Працюючи поза Apple Park, вони не мають медичної страховки. Контракти з ними укладаються на рік-півтора. Вони є учасниками різноманітних команд компанії, виступаючи асистентами щодо реалізації проектів.

За інформацією порталу, Apple відмовляється від подовження з ними контрактів, скорочуючи чисельність позаштатників. За попередньою інформацією, під скорочення могли потрапити тисячі позаштатних співробітників.

Нагадуємо, що лідери технологічної галузі змушені вдаватися до масових скорочень через масштабну рецесію і зниження доходів від реклами. Нагадуємо, Twitter вже позбувся майже двох третин співробітників.Компанія Amazon скорочує понад 18 000 працівників. Материнська компанія Google, корпорація Alphabet, заявила що ліквідує близько 12 000 робочих місць.

Коменти