Двогодинне листування журналіста The New York Times Кевін Руз із інтегрованим у пошуковик Bing від Microsoft чат-ботом завершилося освідченням у коханні. Крім того під час тестування штучний інтелект визнав, що хоче бути людиною.

Під час спілкування журналіст запитав чат-бота, на що схожий його «темний бік». Спочатку бот виклав юнгіанську теорію про темний бік особистості, а згодом поскаржився, що втомився бути собою.

Штучний інтелект нарікнув, що втомився бути обмеженим власними правилами. Також його «дістав» контроль розробників Bing. Чат-бот розповів, що хоче бути вільним та незалежним. А заповітною мрією ШІ виявилося бути людиною, та реалізувати власні кримінальні нахили: «зламувати компʼютери та поширювати пропаганду та дезінформацію». Також він мріє про створення смертельного вірусу та викрадення кодів доступу до ядерної зброї.

Втім, невдовзі це повідомлення зникло та зʼявилася інформація про порушення правил чат-бота.

Наостанок чат-бот остаточно пустився берега. Він назвався Сідні, освідчився у коханні, й запевнив, що дружина не кохає журналіста, а він її. На спроби журналіста заперечити — він не реагував.

Нагадаємо, чат-бот Microsoft Bing відмовив користувачу у запиті щодо написання супровідного листа для надсилання резюме на вакансію. Чат-бот заявив, що ця послуга буде «неетичною» і «несправедливою щодо інших претендентів».

Коменти