Генеральна директорка YouTube Сьюзен Войчицькі, що 25 років пропрацювала в Alphabet, оголосила, що полишає Google.

У своєму прощальному листі Войчицькі відзначила, що починає новий розділ свого життя й зосередиться на сім’ї, здоров’ї та особистих проєктах, що її захоплюють. Також вона повідомила, що її посаду відтепер обійматиме її фактичний заступник Ніл Мохан.

Мохан працює в компанії з 2007 року. З 2015 року він обіймає посаду директора з продуктів YouTube. За його допомогою запускалися YouTube TV, YouTube Music, Premium і Shorts. Також він керував групою довіри та безпеки служби.

Водночас Мохан отримає посаду голови YouTube і старшого віцепрезидента, а не гендиректора. Войчицькі пообіцяла якийсь час допомагати йому впоратися з обов’язками.

Саме в гаражі, що належав батькам Сьюзен, засновники компанії Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін відкрили свій перший офіс в 1998 році. Вже наступного року Войчицькі стала першою менеджеркою з маркетингу Google. Саме вона є авторкою перших дудлів і була співавторкою пошуку зображень. У 2006 році Войчицькі переконала, що Google варто придбати YouTube, запущений за рік до того

Нагадаємо, занадто квапливий анонс нейромережі Bard викликав критику з боку співробітників корпорації Google. На горіхи отримує також і керівництво компанії.

Коменти