В рамках боротьби за прибутковість компанії Ілон Маск вдався до скорочення витрат за рахунок закриття двох із трьох офісів Twitter в Індії . Під закриття потрапили офіси, що розташовані в мегаполісах Нью-Делі та Мумбаї, повідомляє Bloomberg.

Наразі головний офіс Twitter керуватиме індійським підрозділом зі штаб-квартири в Бангалорі. Штат підрозділу, що залишився в Індії, складається майже з одних інженерів. Наприкінці минулого року голова компанії провів там масове скорочення. Було звільнено 200 штатних працівників, що перевищує 90% чисельності підрозділу.

Натомість, як відзначає видання, Twitter залишається важливою соціальною платформою для Індії. Саме тут проводяться найважливіші політичні дискусії. Наприклад, прем’єр-міністр Індії Нарендру Моді має тут 86,5 млн підписників.

Також Індія являє собою один із провідних ринків зростання для американських техногігантів, у який активно інвестують Google та Meta.

Нагадаємо, на думку гендиректора Twitter Ілона Маска, саме до кінця 2023 року можливо буде вирішити питання зміни очільника Twitter.

Коменти