Американська компанія SpaceX отримала вимогу від Федерального авіаційного управління (FAA) сплатити штраф у розмірі 175 мільйонів доларів за те, що не надала агентству потрібних даних. Йдеться про аналіз траєкторії зіткнення, який компанія мала надати до запуску місії Starlink Group 4-27 у серпні 2022 року, повідомляє Reuters.

Згідно з повідомленням агентства, Федеральне авіаційне управління (FAA) вимагало від SpaceX надання даних щонайменше за сім днів до запуску. Ці дані використовуються для оцінки ризику зіткнення ракети-носія з одним з тисяч об’єктів, які перебувають на орбіті Землі.

За даними джерел, SpaceX має 30 днів для відповіді на вимогу FAA.

Раніше компанія SpaceX заявила про плани вивести на орбіту 49 інтернет-супутників Starlink за допомогою ракети-носія Falcon 9. Це вже 71-а місія з травня 2019 року, під час якої SpaceX виводить міні-супутники на орбіту. Загалом  компанія запустила майже 3,8 тисяч таких супутників, проте деякі з них перестали працювати або зійшли з курсу. На даний момент приблизно 3,5 тис. супутників продовжують працювати в космосі.

Нагадаємо, компанія SpaceX Ілона Маска вжила заходів, що мають запобігти використанню українськими військовими супутникового інтернету Starlink з метою управління безпілотниками під час війни  з країною-терористом росією.

Коменти