За інформацією видання Engadget, генеральний директор компанії Марк Цукерберг заявив, що материнська компанія Facebook, Meta, збирається запускати платну програму верифікації Meta Verified для Facebook та Instagram.

За словами Цукерберга, платна послуга Meta Verified надасть користувачам синій значок, який дозволить додатково захистити свій обліковий запис від зазіхань шахраїв, які можуть видавати себе за іншу особу. Також  Meta Verified сприятиме прямому доступу до служби підтримки клієнтів. Він підкреслив, що після тестування в Австралії та Новій Зеландії Meta має намір розгорнути послугу і в інших країнах.

Підписка буде доступна як для десктопної версії, так і для застосунків на iOS та Android. Вартість становитиме $12 та $15 на місяць відповідно.

Передплатники повинні відповідати деяким вимогам. Зокрема вони мають бути не молодші 18 років та зобов’язані надати офіційне посвідчення особи, яке збігається з ім’ям та фотографією в обліковках Facebook або Instagram. Якщо профіль підтверджено, то ім’я обліковки, ім’я користувача, дату народження та фотографію не буде змоги змінити без повторної процедури верифікації.

Цікаво, що обліковки, які були верифіковані до оголошення про нововведення, збережуть свій статус.

Крім того, верифіковані користувачі отримають 100 безкоштовних зірок, цифрову валюту, за допомогою якої можна буде платити авторам дописів на Facebook.

Раніше Ілон Маск оголошував, що  запровадить у Twitter різнокольорові галочки  — вони позначатимуть різні типи користувачів.

Коменти