До журналу фантастики Clarkesworld Magazine надсилають фейкові твори, що створені штучним інтелектом. На це поскаржився редактор видання Ніл Кларк, повідомляє Kotaku.

Він зазначив, що більше третини з отриманих цьогоріч редакцією творів згенерував штучний інтелект. Несумлінні письменники просто підписали їх власним ім’ям й подали на розгляд. Лишень за першу половину лютого творів від мовних моделей надійшло вдвічі більше ніж за весь січень. За день їх може бути до 50.

Редакція змушена була припинити прийом нових творів. Редактор нарікнув, що з плагіатом стикається вже не вперше, але масштабів епідемії ця проблема набула лише наприкінці 2022 року.

Згенеровані штучним інтелектом тексти редактор характеризує, як «шаблонні» та «неякісні». Водночас він не виключає, що серед них можуть з’явитися і достойні. Також він нарікнув, що інколи результати перевірки на плагіат можуть бути хибними.

Раніше двогодинне листування журналіста The New York Times Кевін Руз із інтегрованим у пошуковик Bing від Microsoft чат-ботом завершилося освідченням у коханні. Крім того під час тестування штучний інтелект визнав, що хоче бути людиною.

Коменти