Криптовалюти повністю змінили уявлення мільйонів людей про фінанси та електронну комерцію. Протягом цілого десятиліття вони викликають суперечки, породжують критику і при цьому дають можливість заробляти.

Сотні тисяч приватних інвесторів по усьому світі проявляють дедалі більший інтерес до цифрових активів. Адже перед їхніми очима яскраві приклади формування мільярдних доларових статків тих, хто вдало інвестував у токени ще на початкових етапах становлення криптовалютного ринку. Наразі xrp криптовалюта та багато інших цифрових активів перетворилися на ласий шматок пирога, яким всі прагнуть заволодіти.

Найбільші гравці криптовалютного ринку дуже аргументовано переконують пересічних громадян в тому, що успіх криптомільярдерів може повторити практично кожен. Багато в чому вони мають рацію, але перш ніж зробити такий крок, потрібно детально проаналізувати ризики та переваги криптовалютного ринку.

Переваги інвестування у криптовалюти

Для початку розглянемо переваги інвестування у цифрові активи. Їх чимало:

  • Доступність. Поріг входу в криптоінвестиції досі залишається невисоким. Вони доступні практично кожному. Наприклад, у криптобіржі WhiteBIT об’єктивно низький мінімальний депозит. Ви можете ввести потрібну суму з карти MC/Visa або електронного гаманця. Аналогічна картина спостерігається в криптовалютних обмінниках. При цьому знайти ресурси для купівлі та продажу крипти надзвичайно просто, достатньо мати електронний гаманець для зберігання монет. До речі, його теж можна відкрити онлайн буквально за кілька секунд без верифікації персональних даних.
  • Величезна кількість варіантів вкладень. Тут йдеться не лише про диверсифікацію портфеля криптовалют, а й про різноманітність токенів для придбання. Станом на вересень 2022 року криптобіржа WhiteBIT підтримує понад 270+ цифрових активів та шість фіатних валют, серед яких USD, UAH, EUR, KZT, TRY, GEL. Кількість торгових пар – 350+. Таким чином, ви можете вибрати будь-який варіант для інвестицій та майнінгу.
  • Прибутковість. Реалізація правильної криптовалютної стратегії дозволить не лише помножити свій статок, а й заробити сотні та тисячі відсотків річних. Такі результати обумовлені ажіотажним попитом на цифрові активи та вкрай високою волатильністю відомих токенів. Для учасників ICO зростання вартості монет у кілька десятків разів – цілком звичне явище.
  • Дефляційна природа багатьох криптовалют. Зростання попиту при обмеженій кількості монет в обігу – вагомий привід розраховувати на необмежене зростання вартості крипти у майбутньому. Деякі аналітики кажуть, що в цьому цифрові активи подібні до золота, і в результаті набувають інвестиційної привабливості. Таку природу має Біткоїн, емісії якого обмежена.

Вже зараз очевидно, що 2023 рік стане роком змін та інновацій. Капіталізація крипторинку знову перевалила за трильйон. Це цілком очікувано призведе до появи величезної кількості нових проєктів, які розширять можливості купівлі нових токенів та інвестицій в них на ранніх стадіях.

З появою нових інвесторів криптобіржі наростять обсяги торгів, збільшиться попит на цифрові активи, що точно не сприятиме зниженню волатильності. Гарантовано з’являться нові варіанти інвестування, технологія блокчейн продовжуватиме вдосконалюватися, так само як інші інструменти регулювання ринку, в т.ч. децентралізовані фінанси DeFi (Decentralized Finance).

Хочете спробувати себе в індустрії цифрових активів, реєструйтеся прямо зараз на WhiteBIT. Це найбільша європейська централізована криптобіржа, яка відкриває величезні можливості для використання цифрових активів. WhiteBIT – це проста та зручна у використанні платформа, яка гарантує безпеку криптовалютних операцій.

Ризики інвестування в криптовалюту

Криптоінвестиції обіцяють прибуток вищий, ніж на будь-яких інших фінансових ринках. Однак не слід забувати, що прибутковість – це плата за ризик. А ризиків на ринку цифрових активів більш ніж достатньо, зокрема:

  • Волатильність. Передбачити коливання курсу коїнів майже неможливо, що робить цей спосіб заробітку ненадійним. Однак, зі збільшенням рівня довіри волатильність криптовалют поступово знижується. Ретельний аналіз ринку дозволить уникнути непередбачуваних ситуацій та примножити свій статок.
  • Податки та регулювання. Криптовалюти майже ніяк не інтегровані в економіку більшості країн, а в майбутньому можуть з’явитися додаткові труднощі при сплаті податків та операцій з електронними грошима.
  • Банкрутство бірж. За попередні п’ять років закрилося понад 45% криптобірж, серед яких були досить відомі та перспективні. На момент закриття бірж більшість користувачів не встигли вивести гроші з рахунків, що призвело до багатомільйонних втрат. Для того, щоб уникнути таких ризиків,обирайте лише надійні криптобіржі, які мають бездоганну репутацію та високий рівень безпеки. WhiteBIT входить у трійку бірж з найвищим рейтингом ААА. Вона повністю відповідає найвищим вимогам до рівня безпеки.
  • Помилки під час проведення транзакцій. Помилка під час заповнення реквізитів одержувача – ще один поширений варіант втрати коштів. Блокчейн використовує технологію, за якої скасувати помилкову транзакцію (на відміну від банку) неможливо. Розраховувати в цьому випадку можна тільки на порядність одержувача.

Таким чином, реальні ризики під час інвестування у криптовалюту досить значні. Причому далеко не все залежить від власника цифрових активів. Перш ніж освоювати цей ринок, слід добре подумати, чи готовий криптоінвестор до цього. Тільки комплексний підхід допоможе ефективно захистити кошти та помножити свій статок.

Коменти

Кармайог

Це що за реферат-реклама? Чуть не подавився, прочитавши що Ріпл це шматок пирога що всі бажають завалодіти. Ріпл був шітком від самого свого створення

В В

“Прибутковість” ржака. “Очевидно, що 2023 рік стане роком змін та інновацій” 2022 вже став, почали різні криптокомпанії сипатись. “Дефляційна природа криптовалют як плюс” не знав, що фінансові піраміди це добре))) Ну і ще те що “волатильність” і можливість легко помилитися це тільки просто мінус а не жирний підсумок це смішно))) припиніть рекламувати піраміди й спекуляції, дайте їм вже померти