Винесено вирок сімом екс-співробітникам дочірньої компанії Samsung SEMES. Суд визнав їх винними у вчинені крадіжки технологій виробництва напівпровідників на користь конкурентів із Китаю.

Про це повідомляє Wall Street Journal.

Викрадення технологій сталося за три роки до оголошення вироку. За рішенням суду один із співробітників засуджений до 4-х років позбавлення волі. Його визнали винним у крадіжці пропрієтарних технологій компанії. Він використав їх для створення аналогічного обладнання та постачання його до Китаю. Загалом було створено 24 креслення, що використані для спорудження 14 машин загальною вартістю $59,8 млн.

Шестеро інших співробітників засуджені як співучасники крадіжки. Їхні терміни ув’язнення різняться, найбільший з них сягає 2,5 років.

Слід відзначити, що Південна Корея, де базується штаб-квартира Samsung, вважає напівпровідникову промисловість ключовою національною технологією.

Раніше ми повідомляли, що на тлі оголошення про скасування США ліцензії щодо експорту ІТ-технологій китайському техногіганту Huawei, у Піднебесній скуповують будь-яке обладнання.

Коменти