Мовна модель штучного інтелекту LLaMA від Meta незабаром стане доступною для спільноти дослідників ШІ. Про це оголосив гендиректор Meta Марк Цукерберг.

LLaMA (Large Language Model Meta AI, велика мовна модель штучного інтелекту від Meta), є  найсучаснішою фундаментальною мовною моделлю. Її створили спеціально заради допомоги дослідникам, позбавленим доступу до великої кількості інфраструктури.

Водночас компанія наголошує на необхідності додаткових досліджень, які допоможуть мінімізувати можливість упереджених чи токсичних відповідей, а також «галюцинацій» у всіх великих мовних моделях, зокрема й у LLaMA.

Мовна модель від Meta виходить за некомерційною ліцензією. Вона призначена виключно для дослідницького використання. Компанія відкрила форму для реєстрації. Скористатися нею можуть академічні дослідники, урядові та громадські організації, дослідницькі лабораторії по всьому світу.

Нагадаємо, наглядова рада Meta звернулася до компанії із закликом переглянути правила, які забороняють оприлюднення світлин оголених жіночих грудей в Facebook та Instagram.

Коменти