Вимогу щодо заборони користуватися соцмережею TikTok отримали співробітники Європейської комісії. Йдеться про електронні листи, в яких керівництво вимагає видалити TikTok з робочих смартфонів. Це стосується й особистих гаджетів, якщо вони мають робочу пошту, повідомляє The Guardian.

Заради кібербезпеки працівників Єврокомісії зобов’язали видалити соцмережу TikTok й встановили термін — до 15 березня.

Рішення щодо заборони TikTok пов’язане з «суворою внутрішньою політикою кібербезпеки». Раніше співробітникам радили «застосовувати передовий досвід під час використання платформ соціальних мереж». Також їм рекомендували «підтримувати високий рівень обізнаності про кібербезпеку у своїй повсякденній роботі».

Проте, власник TikTok компанія ByteDance, заперечує, що в соцмережі є якісь проблеми стосовно кібербезпеки і зберігання даних. Її представника вже направлено до ЄК задля врегулювання проблеми.

Також нещодавно у ByteDance проінформували щодо створення трьох нових європейських центрів обробки даних. Це зроблено задля гарантування локального збереження інформації користувачів.

Нагадаємо, комітет Палати представників з закордонних справ вирішив поставити на голосування в нижній палаті Конгресу США проект щодо блокування TikTok на території Сполучених Штатів.

Коменти