Компанія Tecno продемонструвала концепт пристрою, що підтримує технологію Chameleon Coloring Technology. Подія відбулася у рамках міжнародної виставки мобільних технологій MWC 2023, повідомляється на порталі GSM Arena.

За словами розробника, технологія Chameleon має змінювати колір задньої поверхні смартфона за допомогою одного дотику. У описі технології відзначається, що представлений матеріал не випромінює світло, а, навпаки, відбиває його від своєї поверхні.

Він являє собою сітку, що має велику кількість маленьких призм. Саме вони змінюють напрямок під дією електричного поля, викликаючи ілюзію того, що колір міниться. Рухом призм керує спеціальна програма, що налічує 1,6 тис. кольорів. На зміну кольору потрібно всього 0,03 секунди. Потенціалу матеріалу вистачає на 2 млн змін кольору.

Коли смартфон-хамелеон з’явиться на світовому ринку, поки що достеменно не відомо.

Нагадаємо, німецький стартап Volla презентував смартфон Phone X23. Його головною «фішкою» є захищене ПЗ, можливість використання кількох операційних система, а також відсутність традиційних Google-сервісів.

Коменти