Компанія GoerTek, що виробляє навушники AirPods для корпорації Apple, шукає шляхи переносу виробничих потужностей з Китаю до В’єтнаму. Подібна тенденція, за словами заступника голови GoerTek Казуйосі Йошінага, спостерігається в багатьох китайських компаніях-партнерах американських техногігантів.

Про це повідомляє Bloomberg.

У планах GoerTek інвестувати $280 млн у розміщення потужностей у В’єтнамі. Також розглядається можливість переїзду до Індії.

Йошінага пояснив, що протягом останнього часу майже 90% китайських компаній, що співпрацюють з США, відчувають тиск з боку американських корпорацій. Йдеться про перенесення потужностей до Китаю. Це зумовлено побоюванням ескалації між США та Піднебесною.

Натомість, за словами видання, Apple втримується від коментарів щодо ситуації навколо своїх китайських партнерів.

Експерти з підрозділу Bloomberg Intelligence вважають, що знадобиться близько 8 років на вивезення лише 10% потужностей Apple за межі Піднебесної. Однак у GoerTek це спростовують, стверджуючи, що компанія вже має заводи у В’єтнамі.

Схоже, Apple планує зробити В’єтнам центром виробництва AirPods, iPad і MacBook. Наразі потужності для виробництва AirPods мають GoerTek й Luxshare Precision Industry Co., що також звела свій комплекс у північному В’єтнамі.

Раніше ми розповідали, як китайські компанії рятуються від санкцій США.

Коменти