Величезні китайські портові крани, що знаходяться в портах США, можуть використовуватися КНР як розвідувальний засіб. Цим всерйоз стурбований Пентагон, повідомляє The Wall Street Journal.

З посиланням на джерела у Пентагоні та органах нацбезпеки видання відзначає, що крани від китайського виробника ZPMC можуть бути справжнім троянським конем.

За словами співрозмовників WSJ, портові крани обладнані складними датчиками, здатними забезпечити відстеження походження і пункту призначення контейнерів, що потрапляють до США чи полишають країну. Деякі з портів, в яких знаходяться китайські крани, використовуються Пентагоном для транспортування вантажів військового призначення.

На обвинувачення вже відреагували в посольстві КНР, там в ньому вбачають параною. Китайські дипломати відзначають, що такі обвинувачення шкодять торговельно-економічному співробітництву між країнами.

Нагадаємо, було винесено вирок сімом екс-співробітникам дочірньої компанії Samsung SEMES. Суд визнав їх винними у вчинені крадіжки технологій виробництва напівпровідників на користь конкурентів із Китаю.

Коменти