Слідом за депутатами парламенту китайську соцмережу TikTok видаляють у Міністерстві оборони та офісі прем’єрки Данії. Працівникам цих відомств забороняється користуватися TikTok на робочих телефонах і інших мобільних пристроях, якими вони користуються на службі.

Інформація про це оприлюднена на Associated Press.

За рекомендаціями Центру з кібербезпеки при розвідці Данії від 24 лютого 2023 року данське Міноборони зобов’язало всіх співробітників видалити застосунок TikTok зі своїх пристроїв, що в них є на роботі. Цей крок у оборонному відомстві пояснюють міркуваннями безпеки а також тим, що ця відеоплатформа не є необхідною для роботи.

До виконання рекомендацій центру з кібербезпеки долучився й офіс прем’єрки Данії. Де, з міркувань безпеки, також заборонили співробітникам користуватися TikTok на робочих пристроях.

Раніше канадським держслужбовцям заборонили використання TikTok на всіх службових пристроях. Це пов’язано з вразливістю перед кібератаками. Також вимогу щодо заборони користуватися соцмережею TikTok отримали співробітники Європейської комісії. Конгрес США також  підтримав законопроєкт щодо заборони TikTok.

Коменти