Американська компанія з робототехніки Figure презентувала гуманоїдного робота-«майстра на всі руки». Робота Figure 01 навчили думати та взаємодіяти з навколишнім середовищем. За нестачі робітників його можна використати як робочу силу для виконання небезпечних завдань.

Стартап Figure заснований в 2022 році. Його перша розробка на основі штучного інтелекту — робот Figure 01 спроможний до самонавчання та вдосконалення власних знань.

Робот-гуманоїд зростом 168 см та вагою 60 кг здатний пересуватися зі швидкістю 3,6 км/год. Тривалість його праці складатиме 5 годин без перерв. Він оснащений кращими, на відміну від робота Tesla Optimus, електроприводами. Тому його хода плавніша, а в майбутньому, за словами головного технічного директора стартапу Джеррі Праттома, взагалі не відрізнятиметься від людської.

Figure 01 має 25 рівнів свободи. Він може нахилитися, підняти з підлоги вантаж до 20 кг  й перемістити його на шафу. Згодом розробники планують покращити рухливість його рук. Наразі компанія представила п’ять прототипів. З наступного року в рамках пілотної програми планується запустити вже 50 роботів для роботи на складах.

Стартап  не зупиняється на досягнутому. В планах компанії, паралельно з використанням Figure 01 у виробництві та складах, відправлення їх у космос заради колонізації інших планет.

Нагадаємо, розробка компанії Boston Dynamics — двоногий гуманоїдний робот на ім’я Atlas — презентував свої здібності щодо «робопаркуру».

Коменти