Власний винахід — ноутбук, який працюватиме протягом двох років після однієї зарядки, — представив розробник-ентузіаст Андреас Еріксен. На створення унікального пристрою його надихнуло постійне розрядження власного гаджета. Портативний комп’ютер PotatoP з низьким енергоспоживанням не є потужним, однак має гарний екран і зручну клавіатуру.

При це повідомляє портал Tom’s Hardware.

Як материнська плата використана платформа SparkFun RedBoard Artemis ATP з чіпом Ambiq Apollo3. Встановлено процесор Arm Cortex-M4F з тактовою частотою до 96 МГц. Оперативна пам’ять 384 Кбайт і фізична пам’ять 1 Мбайт. Ноутбук має декілька портів для підключення зовнішніх периферійних приладів.

Діагональ монохромного екрану Sharp Memory in Pixel складає 4,4 дюйми, роздільна здатність — 320х240 пікселів. Клавіатурою обрана модель Happy Hacking Keyboard Lite 2.

Завдяки акумулятору ємністю 12000 мАг та невеликої сонячної панелі PotatoP пристрій здатний працювати протягом двох років від одного заряду, стверджує винахідник. У його планах — зробити час автономної роботи комп’ютера нескінченним.

Нагадаємо, відомий своїми епатажними експериментами зі взуттям дизайнер-самоук під нікнеймом VOID, презентував свій новий витвір. Цього разу це кросівки Nike, у які вбудовано бензопилу.

Коменти

Степан

У якості материнської плати — калька, краще “як материнська плата”