Месенджер WhatsApp може покинути британський інтернет-простір через новий закон у країні щодо безпеки в мережі. Це пов’язано з неможливістю сервісу застосувати політику модерації, що послабляє наскрізне шифрування, передає Bloomberg.

Наскрізне шифрування, як відомо, стоїть на захисті листування користувачів. Голова WhatsApp Вілл Кеткарт заявив, що його не можна послабити у конкретних регіонах світу. Це призведе до зниження рівня безпеки всіх без виключення користувачів сервісу. Натомість у разі відмови від виконання вимог закону месенджер буде оштрафовано.

Кеткарт підкреслив, що WhatsApp «простіше піти з країни або бути заблокованим на її території, ніж підкорятися новим вимогам». Заяву щодо того, що сервіс «стовідсотково покине країну», якщо його змусять сканувати повідомлення користувачів, раніше зробила й президентка месенджера Signal Мередіт Вітакер.

Кеткарт підсумував, що розробник «не знижуватиме безпеку WhatsApp», він цього ніколи не робив навіть за умови блокування у деяких країнах.

Коменти