Банкрутство банка Silicon Valley Bank (SVB) спричинилося до паніки серед власників стартапів та венчурних інвесторів. Крах банківської установи може мати вплив на Британії, Канади, Індії та Китаю.

Про це пише Bloomberg.

На думку фахівців, банкрутство банку може спричинитися до краху стартапів по всьому світу, якщо уряд негайно не втрутиться в проблему.

Підрозділ банку у Великій Британії має бути оголошений неплатоспроможним. Наразі він не обслуговує клієнтів. Керівники близько 180 технологічних компаній надіслали листа канцлеру казначейства Британії Джеремі Ханту, закликаючи його втрутитися в ситуацію.

Стривожені також технологічні лідери азійського регіону. Аналітики зазначають, що банкрутство SVB серйозно вплине на технологічну галузь.

Зараз провідні експерти закликають до введення жорсткішого регулювання банківської сфери, щоби запобігти повторенню ситуації з іншими банками, які обслуговують технологічну галузь

На думку аналітиків, повний обсяг збитків, що до нього спричинилося банкрутство SVB, поки що неможливо з’ясувати, але наслідки будуть відчутні в усьому світі.

Тим часом Ілон Маск не виключає можливості придбання банку-банкруту з метою перетворення його на цифровий банк.

Коменти