У компанії Neuralink, засновником якої є  Ілон Маск, шукають партнера щоби випробувати на людях чипи, що імплантуються в мозок людини. Наразі ведуться переговори з Неврологічним інститутом Барроу у штаті Арізона та ще декількома дослідницькими центрами.

Про це повідомляє Reuters.

У планах Neuralink схилити один із найбільших центрів нейрохірургії США до створення команди дослідників, яка вивчатиме та тестуватиме мозкові чипи. Йдеться про необхідність створення нейроінтерфейсу між людиною та комп’ютером.

У компанії вважають, що за результатами досліджень вдасться переконати Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA), що їхня розробка є безпечною. Попри отриману в лютому 2022 року заборону від FDA щодо випробувань мозкового чипу на людях, Ілон Маск сподівався на отримання позитивного рішення вже навесні. Проте тоді компанії Neuralink відмовили у проханні розпочати випробування на людях.

Поки що інститут Барроу інформацію щодо переговорів з Neuralink не підтвердив. Натомість там відзначили, що мають відповідну базу та досвідчених фахівців для роботи з нейроімплантами.

Коменти