Найбільший в центральній Норвегії завод, що виробляє артилерійські снаряди, зіткнувся з неможливістю розширення виробництва. За інформацією гендиректора компанії Nammo Мортена Брандцега, всі надлишки електроенергії в регіоні спрямовані на будівництво нового дата-центру TikTok.

Про це повідомляє The Guardian.

Через нестачу вільних потужностей в електромережі, завод компанії Nammo не в змозі нарощувати виробництво боєприпасів, що так потрібні Україні. Наразі, за словами Брандцега, попит на боєприпаси в 15 разів вищий за норму. За оцінками експертів, використання снарядів в Україні сягає 6-7 тисяч на день. Щоб задовольнити дефіцит, європейським виробникам потрібно інвестувати в нові потужності до 2 млрд євро.

Мортен Брандцег відзначив, що розширенню найбільшого заводу компанії заважають амбіційні плани TikTok. Соцмережа намагається зберегти свої позиції на тлі масової заборони по всьому світу.

Брак потужностей в електромережі підтвердив місцевий постачальник електроенергії Elvia, додавши, що всі потужності були скеровані до дата-центру. Наразі для їх нарощування потрібен певний час.

Коменти