Останнім часом у США спостерігається зростання попиту на кнопкові телефони. Виробники пристроїв стверджують, що це спровоковано попитом серед молоді. Покоління «зумерів» втомилося від великого інтернет-навантаження, повідомляє CNBC.

За допомогою кнопкових моделей телефонів американська молодь сподівається мінімізувати залежність від сучасних iPhone та смартфонів на ОС Android. Підтвердження цьому наводить компанія HMD Global. Там стверджують, що зростання попиту на кнопкові телефони від бренду Nokia сталося минулого року й не припиняється аж дотепер. Компанія продає десятки тисяч кнопкових пристроїв щомісяця.

Натомість аналітики у своїх оцінках більш стримані. За їх спостереженням, попит на кнопкові телефони в США наразі залишається стабільним. Однак найближчими роками вони прогнозують сплеск попиту до 5% на тлі стурбованості користувачів своїм здоров’ям.

Нагадаємо, в росії стрімко зростає попит на кнопкові «дзвонилки» з мінімумом функцій. Експерти впевнені що це пов’язано з відмовою найбільших виробників смартфонів постачати в країну-агресорку гаджети.

Коменти