Космічна компанія Virgin Orbit звільняє 85% співробітників. Масове звільнення відбувається на тлі припинення діяльності компанії, що була у складі Virgin Group британського мільярдера Річарда Бренсона.

Про це повідомляє The Verge.

Діяльність Virgin Orbit  пов’язувалася з розробкою найбільш доступних шляхів виведення на орбіту невеликих супутників заради суперництва з компаніями Ілона Маска і Джеффа Безоса SpaceX та Blue Origin.

Відзначається, що останнім часом стартап зіткнувся з браком інвестицій та пошуком додаткових джерел фінансування для продовження діяльності. Представник Virgin Orbit розповів, що після того, як компанія позбудеться 675 співробітників, там залишиться лише 100 осіб.

Скорочення повинно завершитися до сьогодні, 3 квітня. Витрати з урахуванням  виплати допомоги сягатимуть $15 млн.

Слід відзначити, що з 2020 року компанія запустила шість супутників з використанням власної системи запуску ракет LauncherOne з переобладнаного літака Boeing 747. Чотири з них пройшли успішно.

Раніше з’явився супутник, джерелом живлення для якого є звичайні «пальчикові» батарейки AA. Головне призначення супутника —  крок назустріч вирішенню проблеми космічного сміття завдяки форм-фактору, який дозволяє йому легко зійти з орбіти.

Коменти