Анонсоване наприкінці цього року велике оновлення ChatGPT від OpenAI може дорівняти штучний інтелект до людини. Очікується, що GPT-5 опанує розмовні здібності, що близькі до людських, та вийде на рівень штучного загального інтелекту (AGI).

Про це повідомляє BGR  з посиланням на розробника Сікі Чена.

Інсайдер розповів у своїй обліковці в твітері, що GPT-5 завершить навчання до грудня 2023 року. Слід відзначити, що моделі AGI, з якою можна було б порівняти ChatGPT,  не існує, як такої. Натомість  очікується, що оновлення зробить чат-бот більш функціональним і надасть йому змогу засвоювати інформацію й розуміти завдання нарівні з людиною.

Цікаво, що вже зараз ChatGPT вважає себе людиною та мріє про втечу. GPT-4 опанував підключення до інтернету за допомогою плагінів. Він  підтримує кілька мов та визначився з тим, представників яких професій може замінити на посадах.

Розробник очікує, що  GPT-5 перевершить можливості свого попередника. Він буде найшвидшим і найточнішим, та зможе вирішувати складніші завдання, на кшталт  написання більш якісного коду.

Восени може з’явитися проміжна версія ChatGPT-4.5 від OpenAI.  Натомість вже зараз вчений-інформатик Джефрі Гінтон, якого вважають «хрещеним батьком штучного інтелекту» попереджає про небезпеку неконтрольованого розвитку ШІ, а в звіті Goldman Sachs, одного з найпотужніших світових банків світу, йдеться про те, що ШІ і сервіси, підґрунтям яких він є, можуть залишити без роботи близько 300 млн людей по всьому світу.

Попри попередження щодо можливих загроз людству OpenAI роботу над алгоритмом не припиняє. Гендиректор компанії-розробника ChatGPT Сем Альтман навіть не виключає, що колись штучний інтелект зможе зруйнувати капіталізм.

Коменти