Чат-бот ChatGPT від компанії OpenAI продемонстрував нову грань своїх безмежних талантів. Цього разу він обвинуватив американського професора права Джонатана Терлі у сексуальних домаганнях. Про це повідомляє The Washington Post.

Нейромережа написала історію про те, що під час поїздки з класом на Аляску Терлі робив непристойні зауваження стосовно одного зі студентів і також намагався до нього торкатися. При цьому чат-бот посилався на буцімто існуючу статтю в  The Washington Post за березень 2018 року.

Про те, що він, виявляється, дозволив собі непристойну поведінку, Терлі дізнався від свого колеги-юриста з Каліфорнії. Той розважався, ставлячи чат-боту різні питання і поцікавився в нейромережі, які юристи, обвинувачені в харасменті, їй відомі. Серед інших чат-бот назвав Терлі.

Очікувати, поки вибухне скандал, професор не став і звернувся до The Washington Post. Він розповів, що своїх учнів не домагався, а на Аляску не їздив. Ба більше, статті, в якій про це б ішлося і на яку посилався чат-бот, не існує в природі.

Раніше ми повідомляли, що штучний інтелект почав фліртувати з користувачами.

Коменти