Twitter нарощує обчислювальні потужності на тлі майбутніх змагань з конкурентами- розробниками штучного інтелекту. Про це йдеться на шпальтах Business Insider з посиланням на джерела, обізнані з ситуацією.

Одно з джерел розповіло виданню, що гендиректор Twitter Ілон Маск вже «придбав для платформи близько 10 тис. графічних процесорів». Графічні процесори  працюватимуть з великими моделями ШІ, обчислювальне навантаження яких потребує нових технологій.

За інформацією Business Insider, проект Маска зі штучного інтелекту знаходиться на ранній стадії запуску. Джерело відзначає, що придбання додаткових обчислювальних потужностей вказує, що Маск збирається його реалізувати. Джерело впевнене, що Маск не робитиме паузу, про яку йдеться в нещодавно розповсюдженому листі. Він не збирається регулювати або повністю обмежувати розвиток ШІ в Twitter.

Інше джерело підкреслило, що у проекті Маска діятиме велика мовна модель. Для цього у Twitter зібрано величезну кількість даних, що використовуватимуться для навчання. Раніше до даних Twitter  у навчальних цілях мала доступ OpenAI, компанія-розробник ChatGPT. У грудні 2022 року Маск його обмежив.

Раніше ми повідомляли, що Ілон Маск планує створити конкурента ChatGPT від OpenAI. З цією метою він наразі зайнятий набором команди розробників.

Коменти