Про призупинення будівництва кампусу Google площею в 80 акрів, що мало розпочатися цього року в Сан-Хосе, повідомляє CNBC. З власних джерел виданню стало відомо, що компанія Alphabet заморозила будівництво об’єкту Downtown West.

Ще на початку року компанія скоротила команду забудовників, не надавши повідомлення підрядникам щодо дати відновлення будівництва кампусу.

У рамках схваленого у 2021 році проєкту Downtown West передбачалася концесія на  будівництво кампусу з 15 000 помешкань у Кремнієвій долині. Більше половини кампусу мало бути відведено на підтримку громади (допомога переміщеним підприємствам). Для цього планувалося виділити $200 мільйонів.

Будівництво мало тривати протягом 10-30 років. За словами губернатора Каліфорнії Гевіна Ньюсома, воно спрямовувалося на відновлення штату після пандемії COVID-19.

Натомість після нарощування штату компанії на 20%, починаючи з 2017 року, цьогоріч скоротили близько 12 000 співробітників. Це сталося на тлі падіння замовлень від потенційних клієнтів. До того ж у Google відпала потреба у великої кількості офісів, тому як прийнята компанією гібридна стратегія роботи передбачає, що співробітники деякий час залишатимуться вдома.

Коменти