Журналіст видання The Information Вейн Ма з’ясував, чому голосовий помічник Siri  потерпає від стагнації, а сама Apple пасе задніх в перегонах штучних інтелектів.

Це з’ясувалося під час анонімного інтерв’ю з тридцятьма співробітниками «яблучної» компанії.

Так, за інформацією The Information, з 2018 року у підрозділі, що відповідає за Siri, тривають конфлікти й криза через те, що керівники різних команд не можуть дійти згоди щодо того, як розвивати сервіс. Також у співробітників підрозділу Siri постійно відбувалися суперечки з іншими відділами.

Як наслідок, із Apple почали йти співробітники. За інформацією видання, інколи вмовляти талановитих розробників залишитися в компанії змушений був особисто Тім Кук, але навіть це не приносило бажаного результату. Багато колишніх «яблучників» перебралися в Google.

Також співробітники розповіли на умовах анонімності, що Apple досі скептично ставиться до «співпраці» Siri з нейромережами, бо переймається, що не  зможе контролювати відповіді, які надаватиме помічник. Тому Siri і надалі відповідає заготованими шаблонними репліками.

Нагадаємо, наразі у компанії Apple зосередилися на оновленні природної мови для персонального асистента Siri на Apple TV.

Коменти