Вже за п’ять років людство може втратити майже чверть усіх робочих місць як наслідок впровадження штучного інтелекту, цифровізації та інших економічних змін. Інформація про це викладена у звіті, опублікованому на Всесвітньому економічному форумі в Женеві, повідомляє Bloomberg.

Прогнозується, що впровадження ШІ спричиниться до «значних змін на ринку праці». Загальний вплив технологічних зрушень можна в цілому розцінювати як позитивний, зазначають експерти. Водночас, на їхню думку, застосунки зі штучним інтелектом зможуть автоматизувати велику кількість професій, пов’язаних зі спілкуванням і координацією процесів.

Близько 75% опитаних компаній заявили, що збираються впроваджувати технології штучного інтелекту впродовж  наступних п’яти років. За попередніми прогнозами, це спричиниться до скорочення до 26 млн робочих місць на діловодних і адміністративних посадах. «Під роздачу» потраплять  касири, квиткові клерки, фахівці з введення даних і бухгалтерського обліку. Всього в опитуванні взяли участь понад 800 компаній, сукупний штат яких складає 11,3 млн працівників в 45 країнах по всьому світу.

Нагадаємо, журналіст видання The Information Вейн Ма з’ясував, чому голосовий помічник Siri потерпає від стагнації, а сама Apple пасе задніх в перегонах штучних інтелектів.

Коменти