У месенджері Telegram наявні канали, на яких торгують секретними документами американських держструктур. Вони, як виявило Financial Times завдяки власному розслідуванню, пов’язані з «російськими хакерами».

Як ствердженням FT, хакер запропонував їхньому журналісту придбати базу даних з іменами співробітників ФБР, секретні документи з управління бойовими літаками США й усю документацію з поліційних департаментів американських штатів. Це не єдиний канал кіберзлочинця, де можна придбати секретні дані американських держструктур, не використовуючи паролів, спеціального програмного забезпечення чи дарквебу.

В Telegram-каналах також наявні секретні документи Пентагону, що злив військовослужбовець ВПС США Джек Тейшейра та приватне листування між правоохоронцями та IT-гігантами.

Один із американських дипломатів зазначив, що подібні канали є лише «верхівкою айсбергу», пише FT. Він підкреслив, що секретні документи, навіть застарілі, дуже важливі, тому що здатні викрити багато інформації про країну.

Нагадаємо, в даркнеті невідомі хакери виставили на продаж документи НАТО, викрадені під час атаки на одну з країн альянсу.

Коменти