Розслідування щодо компанії Apple ініційоване французькою асоціацією Halte l’Obsolescence Program (HOP). Бренд звинувачують у навмисному “зістарюванні” своїх пристроїв, йдеться на порталі Apple Insider.

За ствердженням HOP, теперішня програма ремонту пристроїв від Apple обмежує можливість ремонту та мотивує до покупки нових смартфонів. Йдеться про використання під час ремонту гаджетів лише сертифікованих деталей, що відповідають лише цьому пристрою (у техсервісі вимагають його серійний номер).

У Halte l’Obsolescence Program стверджують, що такий підхід до ремонту потребує його проведення лише в авторизованих постачальників деталей та обмежує ремонт пристроїв, де використовуються несертифіковані складові. Це призводить до неможливості відремонтувати «яблучні» гаджети навіть при незначних  проблемах, що робить їх застарілими.

Нагадаємо, Apple перебуває в постійному полюванні на інсайдерів, що оприлюднюють інформацію про нові гаджети та сервіси компанії. Для виявлення джерел витоку інформації «компанія з Купертіно має кілька досить хитрих способів».

Коменти