Тіктокери  з американського штату Монтана спрямували позов до суду з метою оскарження нещодавно ухваленого закону про заборону використання додатку TikTok. Вони наполягають на тому, що заборона майданчика для обміну думками є порушенням Першої поправки до Конституції США, що охороняє свободу слова.

Про це повідомляє The Verge.

Монтана не може заборонити своїм мешканцям переглядати або публікувати повідомлення в TikTok так само, як вона не може заборонити Wall Street Journal через те, кому він належить або через ідеї, які там публікуються.

З тексту позову.

Як з’ясувалося, губернатор Монтани Грег Джанфорте минулого тижня ввів заборону на використання TikTok на території штату. Своє рішення він мотивував захистом персональних даних мешканців штату від іноземних агентів (власником додатку є китайська компанія ByteDance). З аналогічної причини Джанфорте обмежив використання Telegram та WeChat урядовцями штату.

Раніше ми повідомляли, що питання продажу сервісу TikTok в США знову набуло актуальності на тлі вимоги адміністрації президента Джо Байдена продати чи повністю заблокувати соцмережу у країні. В TikTok обмірковують варіанти продажу американської «дочки» й вивчають можливі угоди.

Коменти