Стартап Bird Buddy презентує «розумну» годівницю для колібрі та ванну для птахів. Відтепер любителі птахів та орнітологи спостерігатимуть за пернатими на відстані, знімки від компанії Bird Buddy приходитимуть безпосередньо на їхні смартфони, повідомляє Gizmodo.

Задля передачі знімків й ідентифікації птахів Bird Buddy використовує штучний інтелект і камеру. Знімки, що завантажені в хмару, завжди доступні й дозволяють роздивитися птахів. Штучний інтелект визначатиме різновиди пернатих.

Нову версію годівнички для колібрі з вбудованим резервуаром для солодкого нектару, що їх приваблює, представили на виставці CES 2023. А нещодавно, під час офіційного запуску на Kickstarter, Bird Buddy презентувала ванночку, яка приваблює птахів у спекотні дні.

Оригінальна версія Bird Buddy має вбудовану камеру з роздільною здатністю 5 мегапікселів. Вона знімає відео у форматі HD з кутом огляду в 120 градусів. Годівниця заманює птахів у кадр насінням і водою. Пристрій живить акумуляторна батарея, що заряджається декілька разів на тиждень, чи встановлений на годівниці додатковий сонячний зарядний пристрій.

Перші донатори на Kickstarter мають змогу замовити нову «розумну» годівницю для колібрі зі знижкою — за $174 замість $235. Ванночка обійдеться в $184 замість $249. У новій моделі модуль камери Bird Buddy знімний. Його можна придбати за $259 замість $349 та використовувати по черзі для обидвох девайсів. Додаткові кошти потрібні для придбання різноманітних монтажних стійок і  аксесуарів.

Раніше ми розповідали, що Xiaomi презентувала новий пристрій — розумну скакалку Mijia Smart Skipping Rope, що може використовуватися без шнура. Наразі новинка знаходиться на стадії краудфандингу.

Коменти