Юристи TikTok спрямували до суду позов на владу штату Монтана (США), яким оскаржують неконституційну заборону соцмережі на території штату. Про це йдеться на  ABC News.

Вони оскаржують «неконституційну заборону TikTok у Монтані, щоб захистити свій бізнес та сотні тисяч користувачів соцмережі в штаті». У позові підкреслюється, що обмеження роботи TikTok в Монтані порушує першу поправку конституції США про гарантії свободи слова.

Раніше тіктокери з штату Монтана спрямували позов до суду з метою оскарження нещодавно ухваленого закону про заборону використання додатку TikTok. Вони наполягають на тому, що заборона майданчика для обміну думками є порушенням Першої поправки до Конституції США, що охороняє свободу слова.

В ухваленому губернатором Монтани Грегом Джанфорте законі про заборону використання додатку TikTok на території штату наголошується на видаленні компаніями Google і Apple застосунку TikTok з App Store та Google Play. Блокування сервісу при цьому не передбачається.

У разі неспроможності юристів TikTok довести незаконність цієї вимоги в суді, ІТ-компаніям доведеться з 1 січня 2024 року видалити застосунок зі своїх платформ. У разі невиконання місцевого закону їм загрожує штраф $10 тис. за кожний прострочений день.

Коменти