Компанія Microsoft оприлюднила заяву щодо нововведення, яке стосується запуску Windows Copilot. Новий ШІ-помічник буде інтегрованим безпосередньо у Windows 11.

Він нагадуватиме ШІ-панелі, що є доступними у браузерах Edge, Office й GitHub, і дасть змогу користувачам Windows 11 використовувати ШІ-помічника у будь-якому застосунку чи програмі. Windows Copilot у вигляді бічної панелі можна встановити з панелі завдань й закріпити по лівому чи правому краю екрана.

ШІ-помічник аналізуватиме контент на екрані комп’ютера й пропонуватиме користувачу відповідні дії. Він здатний перефразувати текст й дати щодо нього чи зображення необхідні пояснення. Також Windows Copilot зможе змінювати налаштування системи, відкривати програму, стежити за оновленнями тощо.

Побудований на базі GPT-4 Windows Copilot підтримуватиме плагіни Bing Chat та ChatGPT. Це  уможливить розширення функціоналу помічника за рахунок інтегрування доповнень від сторонніх розробників.

Учасники програми Windows Insider отримають змогу тестування Windows Copilot з червня 2023 року. Коли нововведення стане доступним до широкого загалу, наразі не відомо.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішньої безпеки США створено спеціальну групу, яка вивчатиме ШІ задля забезпечення захисту країни.

Коменти