Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс пророкує, що незабаром найкраща з компаній в галузі ШІ створить персонального цифрового агента, якій замінить інші сервіси. Він вважає, що потенційний помічник зі штучним інтелектом розумітиме потреби та звички людей. Також він допомагатиме їм у отриманні необхідної інформації.

Про це мільярдер заявив під час заходу Goldman Sachs та SV Angel у Сан-Франциско, йдеться на телеканалі CNBC.

Хто б не створив такого особистого агента, це по-справжньому вартісна технологія, тому що ви ніколи більше не зайдете на сайт пошуковика, на кшталт Google, чи сайт Amazon.

Білл Гейтс.

Гейтс вважає, що переможцем у перегонах розробників ШІ може стати як стартап, так і технологічний гігант та прагне до того, щоб це був Microsoft. Водночас він припускає, що таку можливість може мати й стартап Inflection.AI. Його співзасновником є екс-виконавчий директор DeepMind Мустафа Сулейман.

Нагадаємо, у Google незабаром запрацює новий формат пошукового сервісу. За проектом під кодовою назвою Magi до інтерфейсу пошуковика додадуть рядок для спілкуванні зі штучним інтелектом та короткі відео та публікації з соцмереж.

Коменти