Компанія Google розробила спеціальне попередження для користувачів із застереженням не купувати дешеві ТВ-приставки, що працюють на базі Android.

Про це йдеться на шпальтах газети The Sun.

Фахівці компанії стверджують, що приставки бюджетного сегменту рекламуються  виробниками як пристрої, що працюють на базі Android TV OS. Натомість на них встановлена звичайна версія Android, що не відповідає спеціальним механізмам безпеки.

Таким чином, завантажуючи на приставки додатки, користувач не має захисту перед можливими шкідливими даними, що «зашиті» в ці застосунки. Для порівняння: приставки від перевірених виробників оснащені захистом Google Play Protect, що блокує шкідливі програми.

Безпека користувачів та конфіденційність є головними пріоритетами екосистеми ОС Android TV. Саме тому ми співпрацюємо з нашими партнерами, щоб пересвідчитися, що приставки на базі ОС Android TV відповідають суворій політиці безпеки й конфіденційності.

Із заяви Google.

Нагадаємо, засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс пророкує, що незабаром найкраща з компаній в галузі ШІ створить персонального цифрового агента, якій замінить інші сервіси. Він вважає, що потенційний помічник зі штучним інтелектом розумітиме потреби та звички людей. Також він допомагатиме їм у отриманні необхідної інформації.

Коменти