Найпопулярніший у світі торрент-трекер RARBG більше не працюватиме. Рішення про його закриття з кінця травня прийнято за результатами голосування команди. Заява щодо закриття опублікована на головній сторінці вебсайта, повідомляє TorrentFreak.

У заяві RARBG вказує кілька причин, що сприяли закриттю сайту. Зокрема згадуються  останні два роки, що були найтяжчими для команди. Деякі зі співробітників померли через ускладнення після коронавірусу, інші досі хворіють й не можуть працювати. Крім того, не останню роль для закриття сайту відіграли війна росії проти України та зростання витрат на електроенергію для дата-центрів у Європі. Цікаво, що за інформацією сайту, йогої співробітники беруть участь в подіях в Україні по обидва боки фронту – і на боці російської “спецоперації”, і на боці української визвольної війни з окупантами.

Інфляція робить наші щоденні витрати непідйомними. Ми більше не можемо керувати цим сайтом без величезних витрат, які не можемо покривати зі своєї кишені. Після голосування ми прийняли рішення більше не підтримувати роботу сайту.

Із заяви RARBG.

Заснований у 2008 році RARBG був четвертим найпопулярнішим торрент-трекером у світі. Про це свідчать дані профільного видання TorrentFreak за січень 2023 року. Це один із небагатьох випадків, коли, незважаючи на спроби заблокувати RARBG в 2008 році через порушення авторських прав та його видалення з пошукової видачі Google в 2017 році, торрент-трекер закривається самостійно.

Нагадаємо, з 10 січня 2023 року Microsoft  остаточно припинив підтримку колись популярних операційних систем Windows  7 та 8.

Коменти